Microsoft Copilot, wat is het en hoe gebruik je het?

In de wereld van AI zijn grote techbedrijven verwikkeld in een strijd om de nieuwste en beste AI innovaties. Bedrijven zoals Google, Microsoft, OpenAI, Amazon en IBM dagen elkaar uit. Door deze wedloop halen de organisaties alles uit de kast om creatief en innovatief te zijn.

Microsoft heeft, om haar concurrenten voor te zijn, Microsoft 365 Copilot gelanceerd. Copilot is een AI assistent die geïntegreerd kan worden in de tools van Microsoft.

Copilot zal de manier waarop u apps zoals Word en Excel gebruikt compleet veranderen. Het doel van Copilot is om werkprocessen te stroomlijnen, efficiëntie te verhogen en prestaties te verbeteren in de gehele digitale werkomgeving. 

Aangezien Copilot nog steeds erg nieuw is, brengt het veel vragen met zich mee. In dit blog vertellen we alles wat je moet weten over Copilot. Ook kom je meer te weten over integraties, alternatieven en kosten.

Wat is Microsoft Copilot?

Microsoft 365 Copilot is een AI assistent die je helpt met je dagelijkse werkgerelateerde vragen. Copilot combineert Large Language Models (LLM) met gegevens uit jouw bedrijf. Copilot is verbonden met OpenAI’s LLM, GPT-4, bekend van ChatGPT.

Microsoft kan GPT-4 gebruiken door de samenwerking met OpenAI. In feite combineert Copilot ChatGPT met jouw data in Microsoft 365, door gebruik te maken van de Microsoft Graph API.

Met Copilot kan jij in een mum van tijd Word-documenten samenvatten, mails beantwoorden en Excel-bestanden analyseren. Dit alles met behulp van Copilot, de assistent van de toekomst.

Waar kan je Microsoft Copilot voor gebruiken?

De mogelijkheden van Microsoft 365 Copilot zijn eindeloos. Je kan het vragen om data in Excel te analyseren en samen te vatten, maar je kan het ook vragen stellen over je bedrijfsdata, bijvoorbeeld: “Wat zijn de verkoopcijfers van het derde kwartaal?” of “Wat waren de belangrijkste punten van de vergadering van gisteren?”.

Copilot zal beschikbaar zijn in de verschillende Microsoft-tools. Elke tool heeft zijn eigen functie. Dit betekent dus ook dat Copilot vele toepassingen heeft. Je kan het vragen stellen over Excel-sheets, Word-documenten, mailtjes in Outlook en nog veel meer.

Hoe kan je Microsoft Copilot aanzetten?

Na aanschaf wordt Microsoft Copilot automatisch toegevoegd aan al jouw MS Office apps. Copilot zal te vinden zijn in het tabblad bovenaan in apps als Word, Excel en PowerPoint. Behalve de aanschaf, hoef je zelf verder niks te doen om Copilot toe te voegen. 

De Business Chat-functie kun je vinden in Teams. In deze chat kan je vragen stellen aan Copilot. Daarna zal Copilot met behulp van de achterliggende LLM-techniek je vragen beantwoorden of acties uitvoeren. 

Copilot in Windows

Er is ook een gratis versie: Copilot in Windows. Deze variant van Copilot is bedoeld voor particuliere gebruikers en is voor iedereen beschikbaar. Het AI hulpmiddel is te gebruiken sinds de nieuwste update van Windows 11. Met deze tool kan je snel Windows-instellingen veranderen, vragen stellen en afbeeldingen creëren.

Wil je meer weten over Copilot in Windows? Klik dan hier.

Kosten

De AI assistent van Microsoft kost 30 per gebruiker, per maand. Dit zijn aanvullende licentiekosten bovenop de reguliere prijs voor Microsoft 365.

Het klinkt alsof Copilot vrij duur is. Maar als je de duizelingwekkende 13 miljard die Microsoft heeft geïnvesteerd in OpenAI (drijfveer achter Copilot) meerekent, dan klinkt de prijs al redelijker. Copilot helpt je veel tijd te besparen. Deze tijd kunnen jij en je team inzetten voor belangrijke taken.

Mocht u naar aanleiding van het bovenstaand meer informatie nodig hebben en/of dit product willen toevoegen aan uw huidige Microsoft 365 product, neem dan via de onderstaande knop contact met ons op.